Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ

Το έτος 2024 συμπληρώνονται εκατόν είκοσι (120) χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, πολιτικού και αγωνιστή, Γιάννη Κουτσοχέρα και τριάντα χρόνια (30) από την αποδημία του για τα Επέκεινα. Εν όψει αυτής της διπλής επετείου το «Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη» και το Φιλολογικό περιοδικό «ΝΟΥΜΑΣ», προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, προς τιμή και μνήμη του πολίτη του κόσμου, Γιάννη Κουτσοχέρα, του ποιητή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

«Traveller’s Choice Award»

Το Μουσείο απέσπασε το βραβείο επισκεπτών «Traveller’s Choice Award» του TripAdvisor για το 2024. Το εν λόγω βραβείο δίνεται σε επιχειρήσεις, αξιοθέατα, μνημεία και επισκέψιμους χώρους που λαμβάνουν σταθερά εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες του TripAdvisor και κατατάσσονται εντός του κορυφαίου 10% των προτάσεων του γνωστού ιστότοπου.

Απεβίωσε η Παναγιώτα Πρίμπα – Σακελλαρίου

Απεβίωσε στην Αθήνα και κηδεύτηκε στην γενέτειρά της στα Καλάβρυτα στις 12/07/2024 η Παναγιώτα Πρίμπα – Σακελλαρίου η οποία υπήρξε και αυτή όπως άλλωστε και εκατοντάδες συμπατριώτες της θύμα της Ναζιστικής θηριωδίας. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα από τον Μιχαήλ Πρίμπα του Σπυρίδωνα, υποδηματοποιό από το Αίγιο, και την Τσαβαλά Αθανασία. Είχε άλλον έναν αδερφό, τον Σπύρο. Παντρεύτηκε τον Σακελλαρίου Διονύσιο, οδοντίατρο, και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τη Μαρία, τη Σπυριδούλα, την Αθανασία και τη Βασιλική.

Απεβίωσε ο Γεώργιος Δημόπουλος, ένα ακόμα θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Απεβίωσε ο ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ [1930-2024] Υπήρξε κι αυτός, όπως άλλωστε και εκατοντάδες συμπατριώτες του, θύμα της ναζιστικής θηριωδίας. Στις 13-12-1943 ο πατέρας του Δήμος Δημόπουλος και ο θείος του Τάκης Δημόπουλος εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στο χωράφι του Καπή μαζί με όλους τους συμπατριώτες του Καλαβρυτινούς.