Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα”, υλοποίησε το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο: “Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές”, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με την αρχή της αυτενέργειας, της διερεύνησης και της ενεργητικής-συμμετοχικής μάθησης. 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στους ιστορικούς χώρους του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου και έλαβαν μέρος 154 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές/τριες μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και των μουσείων. 

Μέσω του προγράμματος αυτού, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα 3D μοντέλα Ιστορικών Τόπων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Τόπος Εκτέλεσης, κτήριο του Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου, το γλυπτό της Πετρωμένης Μάνας, η γλυπτική Σύνθεση “Οι Πόλεμοι Δεν Έχουν Νικητές”, εικονική περιήγηση του Τόπου Εκτέλεσης και του Μουσείου) και επεξηγήθηκε το πως αυτά βοηθούν στην ιστορική έρευνα και την εκπαίδευση. 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 14 Μαίου έως και τις 17 Μαίου 2024 και από τις 9 π.μ. έως και τις 2 μ.μ.. 

Παράλληλα το ίδιο διάστημα ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου 800 μαθητές/μαθήτριες από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. 



 

Για το Δ.Σ. του 

Δημοτικού Μουσείου 

Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος



 

Ο Πρόεδρος 

Θεόδωρος Χαμακιώτης 

Image
Image
Image
Image
Image

Κατηγορία