Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνικά

Νέο Τοπόσημο ιστορικής μνήμης

Ένα νέο Τοπόσημο έρχεται να πάρει τη θέση του στην πόλη των Καλαβρύτων και να προστεθεί παράλληλα με τα υπάρχοντα ( Τόπος Εκτέλεσης, Ιστορικό Νεκροταφείο, Καθεδρικός Ναός, 13 Αριές στον περίβολο του Μουσείου) στην τοπογραφία της μνήμης της πόλης μας.

Πρόκειται για 9 καλαίσθητα αναλόγια (stand) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής που ξεκινάει από το προαύλιο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και καταλήγει στον Τόπο της Εκτέλεσης.

 Ο επισκέπτης του Μουσείου έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το μονοπάτι που βάδισαν οι μελλοθάνατοι Καλαβρυτινοί στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και να ενημερωθεί για τα όσα διαδραματίσθηκαν την τραγική εκείνη ημέρα, μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων, των Καλαβρυτινών γυναικών (μανάδων, συζύγων, θυγατέρων, αδελφών), των παιδιών, ανθρώπων δηλαδή που ήταν παρόντες και βίωσαν τα γεγονότα.

Με αυτό τον τρόπο, του δίνεται η δυνατότητα να βιώσει κατά το δυνατόν το μαρτύριο όσων βάδισαν τον Γολγοθά προς την Εκτέλεση αλλά και τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν με την περισυλλογή και την ταφή των Εκτελεσθέντων.

Σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα που έχει πλέον ο επισκέπτης μέσω της σάρωσης ειδικού σήματος QR code στο τελευταίο αναλόγιο, να ακούσει το ιστόρημα της Καλαβρυτινής Τραγωδίας που αφηγείται με συγκλονιστικό τρόπο η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Το νέο αυτό Τοπόσημο εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις και δραστηριότητες του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων και του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που σκοπό έχουν την ανάδειξη, την προβολή και τη διατήρηση της Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αλλά και την εσαεί απότιση φόρου τιμής στα αθώα θύματα του Καλαβρυτινού δράματος.
 

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Κατηγορία