Cookie Consent Settings
ΕΣΠΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ

Το έτος 2024 συμπληρώνονται εκατόν είκοσι (120) χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, πολιτικού και αγωνιστή, Γιάννη Κουτσοχέρα και τριάντα χρόνια (30) από την αποδημία του για τα Επέκεινα.

Εν όψει αυτής της διπλής επετείου το «Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη» και το Φιλολογικό περιοδικό «ΝΟΥΜΑΣ», προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, προς τιμή και μνήμη του πολίτη του κόσμου, Γιάννη Κουτσοχέρα, του ποιητή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν Ελληνίδες και Έλληνες όπου κι αν κατοικούν ανεξαρτήτως ηλικίας. Το Θέμα είναι ελεύθερο.

Τα ποιήματα των συμμετεχόντων, τα οποία πρέπει να μην υπερβαίνουν τους 27 στίχους, θα υποβληθούν σε τρία (3) αντίγραφα με ψευδώνυμο. 

Εντός του φακέλου με τα τρία αντίγραφα θα υπάρχει και δεύτερος κλειστός φάκελος με βιογραφικό σημείωμα, αίτηση συμμετοχής με πλήρη στοιχεία, εργογραφία - εάν υπάρχει - και μία φωτογραφία. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν τύχει καμίας άλλης βράβευσης ή διάκρισης σε διαγωνισμούς ποίησης κ.λπ. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα συνοδεύονται με χρηματικό ποσό. ενώ θα γίνει ειδική εκδήλωση απονομής των βραβείων που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 20η Οκτωβρίου 2024. 

Διεύθυνση αποστολής: «Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη – Κουτσοχέρα», Σκουφά 60α, Αθήνα, Τ.Κ. 10680. Τηλ. 210 3613

Κατηγορία